Het Nosbo team heeft zich na een spannende wedstrijd geplaatst voor de kwartfinale van de Nosbo beker. Er werd met 2,5-1,5 gewonnen van Bedum.

 

Henk Seijen liep tegen een ingewikkelde huisvariant van zijn tegenstander aan en verloor snel. Gelukkig wist Jaap na enige tijd de gelijkmaker te scoren.
Erwin kreeg in een spannende partij een gewonnen stelling, maar gaf zijn mooie vrijpion pardoes cadeau. Gevolg was direct een remisestelling..... slordig.  Verder was het erg slordig van meneer de teamleider dat hij er tijdens  achter kwam dat het Nosbo bekertempo een ander tempo is dan de KNSB beker. Met minder dan 5 minuten op de klok dacht Erwin dat hij niet meer hoefde te noteren. Gelukkig werd dat verder netjes opgelost en had het verder geen invloed op het verloop van de partij.

Edwin had waarschijnlijk een verloren stelling toen hij een stuk verloor. Gelukkig had echter wel twee verbonden vrijpionnen als compensatie. Objectief waarschijnlijk niet voldoende, maar zijn tegenstander had het erg lastig mee. Edwin kon deze pionnen eigenlijk probleemloos doorschuiven tot het reuzen waren geworden.... zo werd toch nog de winst in deze partij en de wedstrijd gepakt.

Kortom weer een rondje verder. Maar net als de wedstrijd tegen Lewenborg 2 ging niet heel eenvoudig. Er zal nog wel een tandje moeten worden bijgezet om echt ver te komen in de bekerstrijd.

Lokatie

De Helpen
Gebouw van de BSV Helpman-Oost

Groenesteinlaan 16
9722BX Groningen

Tel: 050 - 529 01 89

Contact

Secretariaat:
Edwin Zuiderweg
Tel: 0637383169
E-mail: edwinzuiderweg@yahoo.com

Jeugdschaak:
Anders Bay
Tel: 06-12915403

Speelavonden

Jeugd
Maandagavond van 18.00 - 19.30 uur

Senioren
Maandagavond
Aanmelden tussen 19.30 en 19.45 uur
Kan ook via 050-5290189