In dit weekend hebben jeugdspelers van Staunton enkele goede resultaten neergezet. Het begon vrijdag, toen Levi in het Staunton Nosbo-bekerteam (overigens ook zijn debut volgens mij) op prima wijze heeft bijgedragen aan de 2,5-1,5 overwinning op Van der Linde. Levi, met een rating van 1471, won van Sander Kletter met een rating van 1717. Een verslag van deze wedstrijd wordt later verwacht op deze site. Update: verslag is gepubliceerd.

En zaterdag (vandaag) was Arjan in Leeuwarden om mee te doen aan het traditionele Waling Dijkstra toernooi. De resultaten zijn nog niet gepubliceerd, maar Arjan scoorde  5 uit 8 in de B-groep. Hierdoor werd hij nummer 12 (geplaatst als 17). 

Klik op Lees meer om over resultaten in de KNSB Jeugdclubcompetitie te lezen.

Door alle schaakwedstrijden afgelopen zaterdag was het makkelijk om over het hoofd te zien dat een nieuw jeugdteam in het noordelijke schaakgebied zijn debut maakte, in de KNSB-competitie klasse 6a. Het gaat om het Jeugdschaak Noord Talentteam, dat oorspronkelijk is ontstaan uit Jeugd Schaak Noord. Het jeugdschaak Noord Team bestaat uit spelers uit verschillende clubs in het noordelijke schaakgebied. Gisteren was dus de eerste wedstrijd en die viel daarom samen met de GP op Schiermonnikoog, wat wellicht invoed had op de teamopstelling, want het lukte niet om 8 spelers op te stellen. Bord 4 was leeg bij het jeugdteam. Desalniettemin werd er goed gestreden tegen Hoogeveen 2, waar de gemiddelde rating veel hoger lag. Bij het jeugdteam deden drie jeugdspelers van Staunton mee en ze deden het (meer dan) verdienstelijk. Op bord 2 verloor Levi Sekema (1471) weliswaar van Marc Snuverink (1757), maar op de borden 5 en 6 deden de gebroeders Cioffi goede zaken. Gianluca (904) won van Jan Peek (1401) en Tommaso (796) won van Tino Jonker (1415). Uiteindelijk verloor het jeugdteam de match met 5-3, maar toch een goed debut.

Resultaten en stand in KNSB klasse 6a: HIER.

Vorige week waren een aantal leden van Staunton in Hoogeveen aanwezig om  mee te doen met het bekende schaaktoernooi. Voor mij de eerste keer en eerlijk is eerlijk, het toernooi, goed georganiseerd, was een verademing. De koffie gratis, goede commentaren, bekenden uit de omgeving, alles wat een toernooi kan bieden werd ook geboden. Met het doorgeven van de uitslagen en het missen van kansen of juist het profiteren van blunders zal ik u niet gaan vermoeien. Het is leuk om te zien hoe de Stauntonezen of Stauntonners of… ja ik weet niet hoe, belangstelling toonden voor de resultaten van elkaar. Mijn indrukken zijn natuurlijk gekleurd omdat het mijn indrukken zijn.


In het midden de winnaar van GP Lytje Willem: Arjan.

Het vierde Lytje Willem's Grand prix jeugschaaktoernooi op schaakeilandSchiermonnikoog werd zaterdag 2 november gewonnen door Arjan, die de beste speler in de A-groep werd. Dat was overigens de tweede keer dat regerend kampioen Arjan dit toernooi won. 

Er waren echter méér Staunton-jeugdseplers die een beker wonnen: Ernst werd nummer 2 in B-groep, Dani nummer 3 in de C-groep en Anouk nummer 2 in de D-groep. Klik op Lees meer voor foto's!

Wellicht een beetje in de schaduw van de laastste dag van het Hoogeveen Schaaktoernooi werd een Grand Prix in Buitenpost georganiseerd, met maar liefst 40 deelnemers, zie ook het verslag van Ibo de Vries op de nosbo-site. In de A- en B-groep werden 5 rondes gespeeld. Winnaar van de B-groep werd Tomasso, met 4 winstpartijen en 1 verliespartij. Hierdoor werd hij ongedeeld nummer 1. Een mooi resultaat.


                                 Gianluca-Arjan. 

De A-groep bestond voor de helft uit spelers van Staunton, namelijk Arjan, Matteo en Gianluca, maar helaas kon slechts Arjan een beker mee naar huis nemen. Hij won brons, terwijl Sven Broersma en Osama Arabi Goud en zilver wonnen. Matteo en Gialuca konden helaas geen potten breken en scoorden allebei 1 punt. Matteo won van Gianluca, die op zijn beurt van Arjan won (deze winst van Gialuca kwam trouwens pas aan het eind tot stand, en niet meteen naar de opening met een wit paard op f7).

In de C-groep was er een beker voor nog een Staunton-speler, namelijk Dani, die met 4,5 punt nummer 2 werd. Hij versloeg o.a. de nummer 1, maar eindigde toch als nummer 2, desalniettemin een prima resultaat natuurlijk.