Voor het eerst twee jeugdcompetities; een op dinsdagavond en een op donderdagmiddag. Op dinsdagavond werd gestreden om het kampioenschap van stap 3 tm stap 5 en op donderdagmiddag op de GSV-school van stap 1 tm 2.

Winnaar van het kampioenschap op de GSV stap 1 tm 2 werd Antonin Thioux, tweede werd Joost Glade en derde Dries Vercoutere.

Opnieuw een andere formule voor de interne jeugdcompetitie op dinsdagavond. Waar vorig jaar een intern toernooi de winnaar moest aanwijzen, was nu gekozen voor twee zesrondige speelrondes in twee groepen naar sterkte op de dinsdagavond . Dat werkte maar deels, bij sommige spelers leefde het kampioenschap niet echt en het was soms te rumoerig tijdens de wedstrijden. Het systeem van twee groepen naar sterkte waaruit gepromoveerd en gedegradeerd kon worden gaf wel een extra dimensie aan het kampioenschap. Het lukte niet, door een overvol programma, om een na de kerstvakantie een tweede speelronde te houden. De jeugdkampioen 2010/2011 komt voort uit de eerste speelronde. De strijd om de plaatsen twee en drie werd uiteindelijk beslist in een barrage tussen de promovendus en degradant van de twee groepen naar sterkte.

Winnaar van het kampioenschap op de dinsdagavond stap 3 tm 5 werd Ewoud Wempe, tweede werd Thomas Maarten de Jong en derde Jan van Reijendam.