Zaterdag 23 maart was het zo ver, de Massakamp op schaakeiland Schiermonnikoog. Het weer werkte mee en een kleine 40 schakers waagden de oversteek om uit te vechten wie dit jaar de beker mee naar huis mocht nemen. Voor Staunton deden Piet, Yeb, Bauke, Jeroen, Edwin en ondergetekende mee. Naast Groninger Combinatie, Lewenborg, LOS, Sissa en Staunton deed er ook een lokaal team van Schiermonnikoog mee.

Voor de schaakstrijd begon verzorgde Bauke nog een excursie over het eiland die bij de deelnemers zeer in de smaak viel. Voor anderen was er tijd om rustig een bakje te koffie te drinken, voorzichtig aan een eerste biertje te nippen of te genieten van een wandeling.

Om het een beetje spannend te houden wordt er voor de eindstand gebruikt gemaakt van W-We (”wee-min-wee-ee”, oftewel hoe goed heb je gespeeld in vergelijking met de eigen rating). Hierdoor maakt elk team kans op de wisselbeker. 

Als Staunton begonnen we slecht, maar de laatste 2 rondes werd  er lustig op los gescoord door de onzen. Uiteindelijk zorgde dit er voor dat we we de wisselbeker en het Schier schaakspel (rode en witte stukken die verwijzen naar de rode en witte vuurtoren op het eiland) dit jaar mee naar huis mochten nemen!

Na afloop was er tijd om nog gezellig met elkaar te eten. Aan het eind van de dag keerden de meeste schakers na een gezellige dag weer met de laatste boot huiswaarts. Enkelen plakten er nog een dagje aan vast om nog even extra te genieten.

Het was in ieder erg gezellig en de moeite waard. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar! 

Erwin van Pelt

 

ps. Later volgen nog wat foto's