Jan floot het deuntje toen hij pardoes de zwarte dame van Wiert Vos van het bord mepte. Het betekende  1-0 voor Staunton 3 in de bekerwedstrijd tegen DAC. Vooraf leek het dat DA C de sterkere partij zou zijn maar onder de bezielende leiding van non playing Arie Verhoog heeft DAC een reputatie hoog te houden nl in de eerste ronde verliezen. Conform de verwachtingen van de overige toekijkende spelers voldeed het team dan ook aan de verwachtingen.

 

Nadat Jan Hollander Wiert Vos de hoek in had geschopt volgde een remise tussen Jaap de Graaf en Bert Steenhuizen. Bijna adelijk kwam Jaap de Graaf uit de opening maar een zeer sterke damezet neutraliseerde de stelling en remise was dan ook het logische gevolg.

Jaap Hettinga speelde ten Slavko Bagavac. De beer van de Balkan gromde wel maar beet niet, ook hier remise.

De laatste partij tussen Meeuwsen en Molenhuis eindigde in een overwinning voor de Stauntonspeler. Na eerst minder te hebben gestaan overvleugelde Meeuwsen zijn tegenstander.

Een verdiende, het komt een beetje moeilijk uit mijn strot,overwinning voor Staunton  en DAC mag , als zovele jaren hiervoor, beginnen aan de bekerwinterslaap.