Zes-en-dertig schakers achter de borden op de clubavond van deze week. Er moest zelfs een analoge Gardeklok ingezet worden, omdat de digitale klokken allemaal in gebruik waren.

Oorzaak was een soort van Staunton-Sissa=massakamp, dat wil zeggen twee bekerwedstrijden en een treffen in de viertallencompetitie. En daarnaast 12 schakers in de interne, ja, dat leverde een tjokvolle zaal op, lekker.

In de bekerwedstrijden wonnen de favorieten. Staunton 2 won van SISSA 5, en SISSA 4 won van Staunton 3. Beide keren 3-1. In de eerste wedstrijd waren de punten voor Anders, Piet en Dick, terwijl Bauke verloor. In de andere wedstrijd scoorde Bram het punt (100% dit jaar Bram?) terwijl Jaap, Jaap en Thijmen de nullen moesten incasseren.

Een fraai treffen was de viertallenconfrontatie. SISSA was favoriet met drie schakers rond de 2100/2200, maar het werd een zeer spannende en aantrekkelijke 2-2. Jonas liet tegen Arjan Dijkstra weer zien hoe goed hij is, wat tegen Sicco Ros van Lasker niet lukte, lukte nu wel, een betere stelling overhouden aan een Tweepaardenspel in de nahand met zwart. Het werd een overtuigend punt. Ook Yeb liet weer zien hoe sterk hij nog steeds kan zijn, hij verraste Jan-Joris Groenewold. Erwin stond gedrukt tegen Ernst-Jan Pastoor, maar verdedigen leek nog mogelijk, maar hij gaf een dame weg, dan is het direct over natuurlijk. Henk Seijen speelde een volwaardige Siciliaanse pot tegen Frits Rietman, leek het overwicht te hebben vanuit de opening, maar langzaam maar zeer zeker wurmde Frits zich naar het punt, maar dat was in de laatste minuten van de partij. Eindstand 2-2.