In een spannende wedstrijd is het Nosbo bekerteam uitgeschakeld door ESG Emmen. ESG trok met 2,5-1,5 aan het langste eind.

De partij tussen Jan van Os en Piet Mulder bleek uiteindelijk beslissend. Piet kwam bevredigend uit de opening, maar rocheerde lang waar hij beter kort had kunnen gaan. Dit resulteerde in vrij eenvoudig pionverlies. Jan van Os maakte het verder keurig af.

Jaap nam remise aan in een ingewikkelde stelling tegen Willem Boontje. Jaap kon volgens eigen zeggen geen goed plan vinden en dan is een half ei vaak de beste keuze, zeker omdat Erwin een hele goede stelling in handen had tegen Herman Voss.
En inderdaad in een spannende partij had ik een mooie stelling en had op een bepaald moment kunnen toeslaan. Helaas zag ik het goede idee wel, maar koos een verkeerde uitvoering. Na deze gemiste kans was het niet zo heel duidelijk meer en dreigde zwart enige zetten later zelfs het initiatief over te nemen.  Omdat Herman Voss zijn kansje op een wat beter eindspel niet waarnam en/of met remise tevreden was kon ik nog vrij snel afwikkelen naar een potremise eindspel.

Uiteindelijk kwam alle druk bij Theo te liggen. Hij moest winnen van Marcel Struik om een snelschaakbarrage uit het vuur te slepen. Op een bepaald moment hadden wij er vertrouwen in dat het ging lukken. Struik toonde zich echter een handige speler en wist een aantal keer nog lastige wendingen en trucs in de stelling te brengen. Uiteindelijk kreeg Theo nog wel een iets beter eindspel, maar het was niet voldoende om ESG echt te verontrusten. Er resteerde uiteindelijk een ongelijk lopereindspel wat volledig remise was.