Staunton heeft in de 1e ronde van de beker met overtuigende cijfers gewonnen van de nieuwe Tjonger AA Linde combinatie (TAL). Het bekerteam bestond voor deze gelegenheid alleen uit spelers van Heerenveen.

Staunton won zonder problemen. De uitslag had echter iets minder hoog kunnen uitpakken.

Erwin (bord 3) kreeg vanuit de opening eenvoudig spel en had al snel een prettige stelling. Toen zijn tegenstander zich niet nauwkeurig genoeg verdedigde werd hij onder de voet gelopen.

Hans (bord 1) speelde een solide remise. Zijn tegenstander gebruikte zijn witvoordeeltje vooral om veel stukken te ruilen en af te wikkelen naar een gelijkstaand eindspel waar niet veel muziek in zat. Remise met zwart op bord 1 is voor het team een prima resultaat, maar Hans had zelf op een partij met iets meer spanning gehoopt.

Piet (bord 4) kwam prima uit de opening. Zijn tegenstander speelde flegmatiek verder, maar moest dit al snel met  het verlies van kwaliteit bekopen. Piet wikkelde dit verder bekwaam af.

Edwin (bord 2) was de meest spannende partij van de avond. Na een chaotische opening besloot de tegenstander van Edwin op een bepaald moment een stuk te offeren voor een aantal gevaarlijke vrijpionnen in het centrum. Objectief vermoedelijk niet helemaal in de haak, maar Edwin was absoluut niet "in control".
In tijdnood kon zijn tegenstander mogelijk toeslaan en op een bepaald moment in ieder geval afwikkelen naar een beter eindspel. In plaats daarvan blunderde de tegenstander van Edwin en konden we hier 3 zetten later ook het volle punt incasseren.

Kortom een duidelijke overwinning en een plekje in de volgende ronde. Volgens sterke geruchten wacht in de volgde ronde Groninger Combinatie...