Op vrijdag 22 maart 2019 speelde Staunton in Hoogeveen tegen Ten Boer voor de NJC competitie. De wedstrijd zou belangrijk zijn, omdat het zou beslissen wie voor plek 5 zou spelen en wie voor plek 7. Voordat de wedstrijd begon dacht iedereen dat Ten Boer zou winnen, omdat zij een veel sterker team hadden. Toch verliep de wedstrijd iets anders…

Voor Staunton speelde Levi op bord 1; Gianluca op bord 2; Vester op bord 3 en Anouk op bord 4. Na ongeveer 20 minuten verloor Vester zijn wedstrijd en ongeveer 5 minuten later verloor Anouk ook. Na ongeveer een half uur spelen, stond Staunton met 2:0 achter. Op dat moment stond Levi remise en Gianluca een stuk tegen 2 pionnen achter. Op dat moment dacht iedereen dat Staunton zou verliezen en gingen Vester en Anouk naar huis. Daarna wonnen Levi en Gianluca een stuk en stonden ze allebei ineens te winnen. Beiden wonnen daarna redelijk soepel en de eindstand was dus: Staunton 2-Ten Boer 2. Vanwege gelijkspel moesten er snelschaak potjes gespeeld worden. Omdat de spelers van bord 3 en 4 van Staunton al naar huis waren gegaan, stond Staunton met 2:0 achter. Levi en Gianluca moesten dus allebei winnen om het nog gelijk te maken en dat lukte! De eindstand van de snelschaak potjes was dus 2:2. Als zoiets gebeurt (de reguliere partij gelijk en de snelschaak potjes gelijk), gaan ze de uitslag van bord 4 weghalen en kijken ze wat de eindstand van bord 1, 2 en 3 is. Op die borden won Staunton met 2:1 en wint Staunton dus tegen Ten Boer in Hoogeveen. De volgende wedstrijd spelen we om de plekken 5 en 6.

 

20171208 201022

 

Het viertal van Staunton dat uitkomt in in de derde regionale klasse heeft de eerste punten binnen. De start van het seizoen tegen de Sissa-sisters ging wat klunzig verloren omdat noodgedwongen enkele niet-speelgerechtigde spelers achter het bord zaten.

Tegen HSP liet Staunton zien weer mee te kunnen dingen met de prijzen. Op bord 1 speelde Thijmen Nawijn een prima partij. Met zwart kreeg hij een gesloten Siciliaan op het bord met loper c4 waar een plan met een loper op g2 iets meer voor de hand lag. De partij ging lang gelijk op waarna Thijmen het initiatief geleidelijk naar zich toe trok. Op bord 3 keek Jan van Reijendam tegen een slechte stelling aan. Jan gedijt het beste in onoverzichtelijke tactische stellingen. Na een wat ongelukkige openingskeuze kwam het aan op nauwkeurig manoeuvreren. Dat kan Jan ook heel goed maar door gebrek aan concentratie koos hij voor een pionneneindspel dat onmiddellijk verloor. Het vierkant dat uit den treure is behandeld had Jan niet meer paraat. Inmiddels stond Luca op bord 4 al vrijwel gewonnen. Met wit had hij al vroeg in de opening een pion gewonnen, Luca rokeerde lang en dirigeerde met vaste hand zijn pionnen richting de zwarte koning. Dat Luca op het eind mat in één miste en koos voor stukwinst deed bij een enkeling de wenkbrauwen fronsen, maar uiteindelijk scoorde hij een prima punt. Op bord 2 met wit verloor Oscar Hoppen in de opening wat onnodig een pion. Hij kreeg er echter actief stukkenspel voor in de plaats. Toen zwart zich steeds passiever opstelde sloeg Oscar toe en won mooi in de aanval. Toen Thijmen zag dat Oscar mat in twee kon geven bood hij zijn tegenstander remise aan. Dat kon onmogelijk geweigerd worden waarmee de overwinning een feit was.

Het viertal van Staunton dat uitkomt in in de derde regionale klasse heeft de eerste punten binnen. De eerste wedstrijd tegen de Sissa-sisters ging wat klunzig verloren omdat noodgedwongen enkele niet-speelgerechtigde spelers achter het bord zaten.

Tegen HSP liet Staunton zien weer mee te kunnen dingen met de prijzen. Op bord 1 speelde Tijmen Nawijn een prima partij. Met zwart kreeg hij een gesloten Siciliaan op het bord met loper c4 waar een plan met een loper op g2 iets meer voor de hand lag. De partij ging lang gelijk op waarna Tijmen het initiatief geleidelijk naar zich toe trok. Op bord 3 keek Jan van Reijendam tegen een slechte stelling aan. Jan gedijt het beste in onoverzichtelijke tactische stellingen. Na een wat ongelukkige openingskeuze kwam het aan op nauwkeurig manoeuvreren. Dat kan Jan ook heel goed maar door gebrek aan concentratie koos hij voor een pionneneindspel dat onmiddellijk verloor. Het vierkant wat uit den treure is behandeld had Jan niet meer paraat. Inmiddels stond Luca op bord 4 al vrijwel gewonnen. Met wit had hij al vroeg in de opening een pion gewonnen, Luca rokeerde lang en dirigeerde met vaste hand zijn pionnen richting de zwarte koning. Dat Luca op het eind mat in één miste en koos voor stukwinst deed hier en daar de wenkbrauwen fronsen, maar uiteindelijk scoorde hij een prima punt. Op bord 2 met wit verloor Oscar Hoppen in de opening wat onnodig een pion. Hij kreeg er echter actief stukkenspel voor in de plaats. Toen zwart zich steeds passiever opstelde sloeg Oscar toe en won mooi in de aanval. Toen Tijmen zag dat Oscar mat in twee kon geven bood hij zijn tegenstander remise aan. Dat kon onmogelijk geweigerd worden waarmee de overwinning een feit was.