Van Poppe Dijkhuis hebben we dit verslagje van de wedstrjd Staunton 2 - Haren&Oostermoer 1 (nosbo) van maandag 3 december ontvangen.

Update: onder "Lees meer" staat nu ook een verslag van de teamleider, Jan Hollander.

"In een ontspannende sfeer werd het tot ieders tevredenheid 3-3. Voor de individuele uitslagen, zie de NOSBO-site. Van het spelpeil valt niet veel goeds te zeggen, maar vermelding verdient wel de derde overwinning van Jan Hollander, onze zeer actieve wedstrijdleider. Hij mag van het team als beloning alle wedstrijden meespelen. Tot genoegen zagen we niet alleen Carla Graafland en Bart Romijn bij de bezoekers maar ook Ton Bonsema. Speelt hij voor Gron. Comb. in de KNSB? Op dit front kun je alles verwachten. In het nieuwe jaar spelen we woensdag 16 januari in Usquert tegen SCEPU."

Klik op "Lees meer" voor het verslag van de teamleider.

 

Hieronder volgt het verslag van de teamleider, Jan Hollander:

"Zoals Poppe al melde, spelen tegen Haren-Oostermoer betekent het (weer) zien van vele (oude) bekenden De verrassing was Carla Graafland; zij was jaren lang  een trouw bezoekster  van onze clubavond. Ze was  min of meer gestopt maar had nu  de draad weer opgepakt. In tegenstelling tot Poppe was de teamleider niet zo te spreken van de einduitslag van 3-3. Wel bleven wij daarmee alleen aan de kop maar hij had op meer gerekend  Theo kwam uitstekend uit de opening. Produceerde een Stonewall-verdediging waarmee hij de korte rokade van wit verhinderde. Hij  ging een voordelige dames afruil uit de weg en kwam daardoor in de verdrukking.Zijn stukken kwamen niet op de goede velden. Beide spelers  vonden niet de juiste voortzetting (het nieuwe Nosbo speel tempo speelt een grote rol in vele partijen). Beide waren tevreden met de punten verdeling. Poppe aan bord 2 stond een stuk voor en ik had  het punt voor Staunton al genoteerd. Echter hij kreeg zijn toren niet in het spel en verloor alsnog. Hans trad aan tegen good-old Bart.  Hans kwam goed uit de opening en startte een offensief , stuurde aan op verwikkelingen. Bart was daarin echter beter  en won. Ik speelde tegen Carla. Die was net weer begonnen met schaken (zei ze;  Ja, Ja.) Vanuit de opening ging ik er dus voor. Carla wachtte rustig af, speelde zeer geconcentreerd. Ruilde de stukken af en kreeg de open d-lijn in handen. Toen ik de a-pion liet instaan en dus verloor kon ik alleen nog maar op remise hopen. Behalve een handvol pionnen (ik dus een minder dan Carla) hadden wij elk nog de dame en een toren. Zoals ik deed met de a-pion liet zij de toren pardoes instaan en was de partij over. Gerrit moest tegen Ton Bontsema die de laatste weken in topvorm verkeert. Gerrit kon dus geen potten breken,dus remise. Jeljer had een makkelijke avond en won verdiend waarmee de eindstand van  3-3 op de score kaart kwam."