Staunton 2-Tjonger Aa Linde: 6-2. Verslag door Jaap van der Graaf (teamleider):

Zaterdag 11 mei, het is tijd voor de laatste ronde van het eerste seizoen van Staunton 2 in de KNSB.

Wiert en Henk zijn afwezig ivm familiefeesten, maar we hebben met Poppe een prima invaller.

En wat blijkt, we hebben deze dag ruimschoots de hoogste gemiddelde team rating (1782) van het seizoen. Dit heeft natuurlijk te maken met de nieuwe ratings per 1 mei en deze lijst “bepaalt” vandaag ook de opstelling. We spelen tegen TAL, in onze klasse het beste team na de gedoodverfde favorieten LOS en GC3, beiden gedeeld eerste en een paar ronden geleden gepromoveerd naar de 3e klasse. (gefeliciteerd allebei!) dat vandaag opkomt met een gemiddelde team rating van 1826.

Het scoreverloop heeft opvallende gelijkenis met de wedstrijd van vorige maand tegen GC4.

Verslag van Staunton 2-Groninger Combinatie 4 (KNSB 4A): 4,5-3,5. Door Jaap van der Graaf (teamleider).

Zaterdag 13 april, de één-na-laatste ronde voor ons thuis tegen de Groninger Combinatie 4. Een wedstrijd die in ieder geval gewonnen moet worden om het voorkomen van degradatie in eigen hand te houden.

De setting: lekker binnen in het denksportcentrum, buiten fris, een paar stevige winterse buien, weliswaar met regelmaat even onderbroken door zon. Al met al prima schaakweer.

Deze keer geen tactische fratsen, gewoon een normale opstelling op sterkte, rekening houdend met ZW-verdelingen.

Verslag van Staunton 2-Sneek 2 (KNSB): 3-5.

Ruim op tijd in het DenkSportCentrum om de borden en stukken klaar te zetten voor de wedstrijd tegen Sneek 2. We spelen in de benedenzaal, één van de Sneekspelers zit in een rolstoel en dat is dan wel zo makkelijk. Blijkt echter dat dan ook de speeltafel omhoog moet om er met de rolstoel onder te kunnen, en wat blijkt, in het DSC zijn daar hele handige onderzetblokken voor, dus dat was zo geregeld. Wel bijzonder dat Dick daardoor op een “dubbele” stoel moest, om enigszins normaal aan het bord te kunnen zitten.

Nadat Piet als teamleider van Staunton 1 iedereen, en met name alle bezoekende Friezen (het eerste speelde een klasse hoger tegen Mid-Fryslân, die gemiddeld per bord 25 ratingpunten minder hadden dan onze tegenstanders...) konden we beginnen.

Verslag door teamleider Jaap van der Graaf

Gezellige drukte in het DenkSportCentrum

Zaterdag 15 december op naar het DSC voor onze uitwedstrijd tegen het derde van de Groninger Combinatie. Moeite om de fiets te parkeren, want wat bleek, er stonden maar liefst 6 KNSB wedstrijden op de rol. Wij speelden boven, waar ook de wedstrijd GC4 – LOS plaatsvond in onze klasse. Ook in de zaal GC1, die gingen er hard af tegen ASV. Even een triviant feitje: mijn tegenstander van vandaag heeft ooit de laatste wedstrijd van, en voor hem dus tegen, Lex Jongsma, uitkomend voor ASV, gespeeld).

Op voorhand was dit een wedstrijd waar we niks te verliezen hadden, gemiddelde rating van ons zo'n 230 punten per bord minder. Maar goed, om onze huid toch zo duur mogelijk te verkopen hadden we de opstelling een beetje door elkaar gehusseld, om niet al te voorspelbaar te zijn.

In de KNSB-competitie  heeft Staunton 2 vandaag, zaterdag 15 december, van Groninger Combinatie 3 verloren. De uitslag, 5,5-2,5, viel mee aangezien het gemiddelde rating van GC 1991 was en die van Staunton 1757 bedroeg. Stauntonheld van de avond werd good old Henk Seijen die  een prima partij, en tevens de langste van de avond, won. Verslag hier