Verslag van Staunton 2-Groninger Combinatie 4 (KNSB 4A): 4,5-3,5. Door Jaap van der Graaf (teamleider).

Zaterdag 13 april, de één-na-laatste ronde voor ons thuis tegen de Groninger Combinatie 4. Een wedstrijd die in ieder geval gewonnen moet worden om het voorkomen van degradatie in eigen hand te houden.

De setting: lekker binnen in het denksportcentrum, buiten fris, een paar stevige winterse buien, weliswaar met regelmaat even onderbroken door zon. Al met al prima schaakweer.

Deze keer geen tactische fratsen, gewoon een normale opstelling op sterkte, rekening houdend met ZW-verdelingen.

Verslag van Staunton 2-Sneek 2 (KNSB): 3-5.

Ruim op tijd in het DenkSportCentrum om de borden en stukken klaar te zetten voor de wedstrijd tegen Sneek 2. We spelen in de benedenzaal, één van de Sneekspelers zit in een rolstoel en dat is dan wel zo makkelijk. Blijkt echter dat dan ook de speeltafel omhoog moet om er met de rolstoel onder te kunnen, en wat blijkt, in het DSC zijn daar hele handige onderzetblokken voor, dus dat was zo geregeld. Wel bijzonder dat Dick daardoor op een “dubbele” stoel moest, om enigszins normaal aan het bord te kunnen zitten.

Nadat Piet als teamleider van Staunton 1 iedereen, en met name alle bezoekende Friezen (het eerste speelde een klasse hoger tegen Mid-Fryslân, die gemiddeld per bord 25 ratingpunten minder hadden dan onze tegenstanders...) konden we beginnen.

Verslag door teamleider Jaap van der Graaf

Gezellige drukte in het DenkSportCentrum

Zaterdag 15 december op naar het DSC voor onze uitwedstrijd tegen het derde van de Groninger Combinatie. Moeite om de fiets te parkeren, want wat bleek, er stonden maar liefst 6 KNSB wedstrijden op de rol. Wij speelden boven, waar ook de wedstrijd GC4 – LOS plaatsvond in onze klasse. Ook in de zaal GC1, die gingen er hard af tegen ASV. Even een triviant feitje: mijn tegenstander van vandaag heeft ooit de laatste wedstrijd van, en voor hem dus tegen, Lex Jongsma, uitkomend voor ASV, gespeeld).

Op voorhand was dit een wedstrijd waar we niks te verliezen hadden, gemiddelde rating van ons zo'n 230 punten per bord minder. Maar goed, om onze huid toch zo duur mogelijk te verkopen hadden we de opstelling een beetje door elkaar gehusseld, om niet al te voorspelbaar te zijn.

In de KNSB-competitie  heeft Staunton 2 vandaag, zaterdag 15 december, van Groninger Combinatie 3 verloren. De uitslag, 5,5-2,5, viel mee aangezien het gemiddelde rating van GC 1991 was en die van Staunton 1757 bedroeg. Stauntonheld van de avond werd good old Henk Seijen die  een prima partij, en tevens de langste van de avond, won. Verslag hier

Van Poppe Dijkhuis hebben we dit verslagje van de wedstrjd Staunton 2 - Haren&Oostermoer 1 (nosbo) van maandag 3 december ontvangen.

Update: onder "Lees meer" staat nu ook een verslag van de teamleider, Jan Hollander.

"In een ontspannende sfeer werd het tot ieders tevredenheid 3-3. Voor de individuele uitslagen, zie de NOSBO-site. Van het spelpeil valt niet veel goeds te zeggen, maar vermelding verdient wel de derde overwinning van Jan Hollander, onze zeer actieve wedstrijdleider. Hij mag van het team als beloning alle wedstrijden meespelen. Tot genoegen zagen we niet alleen Carla Graafland en Bart Romijn bij de bezoekers maar ook Ton Bonsema. Speelt hij voor Gron. Comb. in de KNSB? Op dit front kun je alles verwachten. In het nieuwe jaar spelen we woensdag 16 januari in Usquert tegen SCEPU."

Klik op "Lees meer" voor het verslag van de teamleider.