Na de twee enorme zeperds in ronde 2 en 3 ontving Staunton 1 nu degradatiekandidaat ENO uit Nijverdal. Omdat wij geen degradatiekandidaat willen zijn of worden, moest er nu wel gescoord worden. Het werd 5,5-2,5 dus opluchting op alle gezichten.

We speelden met twee invallers. Jonas viel in voor de teamleider die druk is met toneelactiviteiten, maar Jonas kan al een ervaren kracht worden genoemd natuurlijk, en eigenlijk is dit dus een versterking. Helaas moest kopman Hans Polee zich kort tevoren ziekmelden, en de sterkste "bankzitters" bleken niet inzetbaar. Jan Colly nam plaats aan bord 8, hier en daar schoven spelers wat door, en Yeb nam bord 1 voor zijn rekening.

De start was niet best. Jan ging snel in de fout, en even later Yeb ook, en toen was het gewoon 0-2. Yeb heeft nu de ongehoorde score van 0 uit 4. Diezelfde score spookte ook een beetje door het hoofd van Theo Ebels, en na wat heen-en-weer geschuif en twee remise-aanboden (mag dat?) van zijn opponent, koos hij voor het halfje, om "van de nul af " te zijn. 0,5-2,5 dus. Maar deze keer was toch duidelijk dat Staunton meer punten ging behalen. Joop en Erwin zorgden voor een gelijke tussenstand, en vervolgens zorgden ook Jonas, John en Paul voor een mooie score: 5,5-2,5.

Volgende ronde gaan we naar Deventer, tegen een team dat - net als wij- ook wat meer had verwacht van de eerste wedstrijden. Zij hebben 3 matchpunten, eentje minder dan wij.