Op de foto: Yochanan en Jonas luisteren naar toernooidirecteur Koen Lambrechts, rechts van hem: hoofdarbiter Aart Strik.

De match tussen Jonas en Yochanan Afek eindigde met het resultaat 2-2. Afgezien van de eerste partij, die vrij geruisloos in een remise eindigde, was er meer vuurwerk in de volgende drie. Jonas verloor de tweede partij door een onnauwkeurige zet vlak na de opening, terwijl hij in partij nummer drie (weliswaar met luttele seconden op de klok) een mat in twee miste, waarna de partij remise werd. Maar in de vierde partij was het raak: na een kwaliteitswinst en daarna een aantal nauwkeurige verdedigende zetten van Jonas ontstond een eindspel, waarin Afek deze keer degene was die ook de klok als tegenstander had. Hierdoor kreeg Jonas de overhand en kon hij het punt binnenslepen, wat leidde tot de eindstand 2-2.

 

Dat was natuurlijk een prima resultaat voor Jonas, die voor de match werd geholpen door Migchiel de Jong. Maar net zoals bij de vorige matches op het Groninger Schaakfestival was de match met name ook bedoeld als een uitdagende training aan een jeugdtalent, of met de woorden van de Schaakreporter (die op de foto meekijkt bij de analyse): "Je partij bespreken met de meester". 

En in het verlengde van deze gedachte kreeg Jonas op de vrijdag een drie uur lang durende trainingssessie van Afek. 

De match leverde de nodige publiciteit op, hetgeen immers ook onderdeel van het evenement was, en voor Jonas was het bijzonder leuk dat zoveel clubgenoten langskwamen om de match live bij te wonen.

Er gaat uiteraard veel dank uit naar de organisatoren van het Chessfestival, omdat ze Jonas deze bijzondere mogelijkheid hebben aangeboden. 

Lokatie

De Helpen
Gebouw van de BSV Helpman-Oost

Groenesteinlaan 16
9722BX Groningen

Tel: 050 - 529 01 89

Contact

Secretariaat:
Edwin Zuiderweg
Tel: 0637383169
E-mail: info@sgstaunton.nl

 

Jeugdschaak:
Anders Bay
Tel: 06-12915403

Speelavonden

De jeugd
Maandagavond van 18.30 - 20.00 uur

Senioren
Maandagavond
Aanmelden tussen 19.30 en 19.45 uur
Kan ook via 050-5290189