Op maandag 26 augustus 2019 van 19.00-20.00 uur vindt in de in De Helpen (het clubgebouw) aan de Groenesteinlaan 16 in Groningen een informatiebijeenkomst plaats.

De informatiebijeenkomst is bedoeld voor ouders en jeugdspelers (die al via mail zijn uitgenodigd) maar andere leden en geïnteresseerden zijn ook welkom.

Tijdens de bijeenkomst zullen wij ons voorstellen en de aanwezigen bijpraten over de ontwikkelingen maar vooral over de plannen voor het komend seizoen. Wij zullen het door ons opgestelde jeugdplan voor 2019-2020 presenteren, namelijk (o.a.) de intentie om de jeugdavond eerder te laten beginnen (van 18.00-19.30 uur), de structuur en inhoud van de lessen, en de beoogde trainer voor de gevorderden.

Wij hopen zoveel mogelijk te verwelkomen. Mocht u niet aanwezig kunnen zijn, dan is er 2 september ook nog kort moment om ons voor te stellen en bij te praten, maar dat is alweer een echte clubavond, met simultaan (zie ook bericht hieronder) 

Met vriendelijke groet,

Erwin van Pelt (voorzitter)  

Anders Bay (interim-jeugdleider)

Update 22/6: een maand geleden was Magnus Carlsen op bezoek in Denemarken, en ik maakte toen het onderstaande artikeltje met het programma. Een van de punten op het programma was het interview met een hersenspecialist. Dit gebeurde in het Engels (behalve het einde dat in het Deens en Noors was). Dit interview is nu samengevat in het Nederlands op Schaaksite.nl, waar men ook het hele interview kan zien. Zelf kan ik toevogen dat Carlsen de titel van het boek van Bent Larsen noemt: "Find planen" (één van Larsens vele leerboeken). En ik kan vertellen dat het bezoek van Carlsen in Kopenhagen uiteraard veel publiciteit opleverde in de Deense schaakwereld en media, en natuurlijk is het op de voorpagina van het Deense schaakmagazine "Skakbladet" (eergisteren uitgegeven, en nog niet online).
Einde update.

Vanavond, 22/5, is wereldkampioen Magnus Carlsen in Denemarken (Kopenhagen) voor de schaakhappening Champions Battle.

Livestreaming op www.altomskak.dk.

Programma: 

19.00 Simultaanschaak: Magnus Carlsen vs. 25 uitverkorenen.
20.30 Pauze.
21.00 Live-interview: hersenspecialist Peter Lund Madsen interviewt Magnus Carlsen. Taal: Engels.
21.45 Energi Danmark Champions Battle 2019: Magnus Carlsen vs. Jonas Buhl Bjerre.
23.00 Einde.

Jonas Buhl Bjerre is 14 jaar en IM. Hij werd nummer twee (na barrage) bij de Deense kampioenschappen.

Commentaar door GM Sune Berg Hansen.

Taal: Deens, Noors en Engels :-)

De match tussen Magnus Carlsen en Jonas Bjerre wordt ook uitgezonden op chess24, met commentaar door Jan Gustafsson: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/energidanmark-champions-battle-2019/2/1/1

 

Update 19/6: de verkiezingen Club van het jaar zijn voorbij. Ondanks het feit dat Staunton procentueel de meeste stemmen kreeg bij de gemeenten, werd onze club toch nummer twee, omdat we niet het minimum aantaal stemmen haalden. Vv Gorecht werd de winnaar. Bij de provincies werd SG Statunton nummer 8. De winnaar hier werd M.S.K.Volleybal. De landelijke winnaars (sport en cultuur) worden in de week van 24 juni bekend gemaakt. Het was leuk om mee te doen en daarom ook veel dank aan de mensen die op onze club hebben gestemd!

Update 5/6: in de tweede (en laatste) tussenstand (per 28 mei) staat Staunton nog steeds nummer 1 bij de gemeenten. (Bij de provincies nummer 8). Er kan nog tot 7 juni worden gestemd op de Club van het Jaar.

Update 21/5: in de vandaag gepubliceerde tussenstand staat Staunton nummer 1 bij de gemeenten! Mooi natuurlijk. En bij de provincies staat Stanton nummer 6. Deze positie(s) willen we graag vasthouden (en uitbouwen). Heb je niet gestemd, dan kan het nog steeds (tot 7 juni). Onder het logo staat een directe link, waar je kunt stemmen.

Staunton doet mee aan de verkiezing Club van het Jaar. Er kan op Staunton worden gestemd door hier te klikken.

Onder "Lees meer": Kleine clubs maken net zoveel kans als grote clubs. En wat de club kan winnen.

Lokatie

De Helpen
Gebouw van de BSV Helpman-Oost

Groenesteinlaan 16
9722BX Groningen

Tel: 050 - 529 01 89

Contact

Secretariaat:
Edwin Zuiderweg
Tel: 0637383169
E-mail: info@sgstaunton.nl

 

Jeugdschaak:
Anders Bay
Tel: 06-12915403

Speelavonden

De jeugd
Maandagavond van 18.30 - 20.00 uur

Senioren
Maandagavond
Aanmelden tussen 19.30 en 19.45 uur
Kan ook via 050-5290189