Update 5/6: in de tweede (en laatste) tussenstand (per 28 mei) staat Staunton nog steeds nummer 1 bij de gemeenten. (Bij de provincies nummer 8). Er kan nog tot 7 juni worden gestemd op de Club van het Jaar.

Update 21/5: in de vandaag gepubliceerde tussenstand staat Staunton nummer 1 bij de gemeenten! Mooi natuurlijk. En bij de provincies staat Stanton nummer 6. Deze positie(s) willen we graag vasthouden (en uitbouwen). Heb je niet gestemd, dan kan het nog steeds (tot 7 juni). Onder het logo staat een directe link, waar je kunt stemmen.

Staunton doet mee aan de verkiezing Club van het Jaar. Er kan op Staunton worden gestemd door hier te klikken.

Onder "Lees meer": Kleine clubs maken net zoveel kans als grote clubs. En wat de club kan winnen.

Jonas vertelt:

Omdat ik dit jaar Nederlands Kampioen ben geworden in de categorie t/m 16 jaar, mag ik meedoen aan het WK Jeugd in Mumbai, India. 

Deelname is niet goedkoop en aangezien de Nederlandse schaakbond (KNSB) niet over veel financiƫle middelen beschikt, wordt er van de deelnemers een aanzienlijke eigen bijdrage gevraagd om de reis- en verblijfkosten te bekostigen, namelijk 1.100 euro.

Ik zoek daarom donateurs om mij te steunen en daarom heb ik een crowdfundactie op Talentboek.nl opgezet:

https://sport.talentboek.nl/talenten-teams/schaken/wk-jeugd-2019-mumbai-india.html

Elke donatie groot of klein zal zeer gewaardeerd worden. Mocht deze crowdfundactie meer geld opbrengen, zal het worden gebruikt voor de trainingen en toernooien ter voorbereiding op het WK.

Zoals op voorgaande rapid-avonden, zal ook het eerste uur op de komende rapidavond, 27 mei, worden ingevuld door een lezing. Deze keer door een van onze eigen leden.

Jonas heeft in dit voorjaar een aantal goede resultaten geboekt, in zowel binnen- als ook buitenland. Dit heeft tot gevolg gehad dat de rating van Jonas boven de 2300 is gekomen, waardoor hij de FM-titel heeft gehaald. Maar een wellicht nog belangrijker hoogtepunt was toen Jonas jongstleden Nederlands kampioen tot 16 jaar werd.

Op de rapidavond volgende week zal Jonas over zijn resultaten en toernooien vertellen en ze toelichten door middel van partijfragmenten.

Lokatie

De Helpen
Gebouw van de BSV Helpman-Oost

Groenesteinlaan 16
9722BX Groningen

Tel: 050 - 529 01 89

Contact

Secretariaat:
Edwin Zuiderweg
Tel: 0637383169
E-mail: info@sgstaunton.nl

 

Jeugdschaak:
Bauke Koole
Tel: 050 - 313 44 34

Speelavonden

De jeugd
Maandagavond van 18.30 - 20.00 uur

Senioren
Maandagavond
Aanmelden tussen 19.30 en 19.45 uur
Kan ook via 050-5290189