Goed humeur bij de spelers, Jonas, Daan, Thijmen en Oscar, vlak voor aanvang van de match tegen De Toren.

Update na de eerste ronde: het werd 2-2 tegen De Toren 1 uit Arnhem. Er was winst voor Jonas en Thijmen, terwijl Daan en Oscar allebei een (niet zo makkelijk) toreneindspel verloren. Er wordt nu gewacht op de andere resultaten.

Update na de achtste en laatste ronde: na een zéér dramatische eindronde op het JCC leek het alsof het Staunton-team een topplacering uit handen had gegeven. Er werd gespeeld tegen Op Eigen Wieken en het begin was er niet een waar je op zit te wachten, want Oscar verloor al snel in de opening. Het werd echter snel rechtgetrokken door Thijmens geslaagde koningsaanval. Jonas had een pion gewonnen, terwijl Daan een lastige stelling moest verdedigen. Jonas won, en Daan had zich op voortreffelijke wijze teruggevochten en kwam uiteindelijk in een toreneindspel terecht, dat minimaal remise was. Helaas ging de toren van Daan op ongelukkige manier verloren, en daarmee de partij. Zéér onverdiend werd het daarom 2-2. Een top-drie-placering was niet meer mogelijk, en het zag er niet naar uit dat de zevende plaats van vorig jaar kon worden verbeterd, want de concurrentie was moordend. Er werd daarom besloten om naar huis te rijden, met Afine, de moeder van Daan als chauffeur. Op weg naar huis werd echter constateerd dat het wel meeviel met de resultaten, het team was vijfde geworden! Eigenlijk gedeeld vierde, één bordpunt minder dan Spijkenisse. Een overwinning in de laatste ronde had een ongedeeld vierde plaats opgeleverd. Maar dat neemt niet weg dat het Staunton-team - met Daan Noordenbos uit Ten Boer - een geweldige prestatie heeft gepresteerd in de loop van het KNSB Jeugdclubcompetitie. Vorig jaar nummer 7, dit jaar gedeeld vierde! Of het ook een prijs in b.v. de vorm van een beker heeft opgeleverd wordt nu uitgezocht.
Veel dank aan de ouders die hebben opgetreden als chauffeurs, en ook dank aan de ouders van Oscar die voor een smakelijke aardappelomelet op deze laatste speeldag hadden gezorgd. En natuurlijk veel dank aan de spelers die voor deze mooie prestatie hebben gezorgd: Jonas, Daan, Thijmen, Luca, Vincent en Oscar. Een bijzondere dank aan Ten Boer en Roelof Kroon omdat we van Daan en al zijn (schaak)kwaliteiten gebruik mochten maken. Het Ten Boer-team, met twee Assen-spelers, bereikte een mooie tiende-plaats.

Einde update.

---

Voorbeschouwing:

Morgen, zaterdag 10 december, is de apotheose van de Jeugd Club Competitie. In Den Bosch lopen dan de twee laatste partijen van stapel in de Meesterklasse C. Het Staunton-team bestaat deze keer uit Jonas, Thijmen en Oscar, en is wederom aangevuld met (en versterkt door) Ten Boer-speler Daan Noordenbos. Oscar krijgt de kans op bord vier waar Vincent een paar keer de honneurs heeft waargenomen. 


Het wordt zeker een spannende dag, waar het team kans maakt op medailles. Het team heeft nu 8 matchpunten en 13,5 bordpunten, twee bordpunten minder dan de Promotie op plek vier. Op de derdeplaats vinden we Almere met 9 matchpunten, en op de tweede plek De Toren Arnhem 1 met tien matchpunten, en juist dat team uit Arnhem is de eerste tegenstander morgen. Het zal niet makkelijk worden, want De Toren is, op papier tenminste, favoriet met gemiddeld zo'n 100 ratingpunten meer. De Toren stond het hele toernooi op nummer1, maar verloor in de laatste ronde 1-3 van Almere en zakte daarom naar de tweede plaats. Vorig jaar eindigde het Staunton-team (toen met een gemiddele rating van 1284) met 8 matchpunten en 17,5 bordpunten op een zevende plaats.

Het lijkt erop dat het team dit jaar dit kan verbeteren, en we zullen zeker alles doen om nog hoger te eindigen, en wie weet: eremetaal winnen.

Maar ja, het zijn allemaal cijfers, en in dit toernooi is er tot nu toe van alles gebeurd, en daarom blijft het erg onvoorspelbaar. Morgen wanneer de partijen zijn gespeeld, weten we het allemaal precies. Er komt in ieder geval een bericht op de site na afloop van het toernooi, en wellicht ook tussen de twee partijen. Houd dus deze site in de gaten.

Stand en alle uitslagen op de toernooisite.

Lokatie

De Helpen
Gebouw van de BSV Helpman-Oost

Groenesteinlaan 16
9722BX Groningen

Tel: 050 - 529 01 89

Contact

Secretariaat:
Edwin Zuiderweg
Tel: 0637383169
E-mail: info@sgstaunton.nl

 

Jeugdschaak:
Anders Bay
Tel: 06-12915403

Speelavonden

De jeugd
Maandagavond van 18.30 - 20.00 uur

Senioren
Maandagavond
Aanmelden tussen 19.30 en 19.45 uur
Kan ook via 050-5290189