Vandaag liep de derde speeldag (ronde 5+6) in de Jeugdclubcompetitie van stapel. De locatie was de gewone in Den Bosch. Nieuw vandaag was, helaas, dat Staunton niet met een complete team kon aantreden, wegens een afmelding van Vincent. Er was helaas te weinig tijd om een vervanger te vinden. Dus vertrokken om 07.15 uur de drie musketiers Jonas, Daan en Thijmen naar Den Bosch, met deze keer Martijn Nawijn als chauffeur en coach en teamleider. Ondanks het feit dat ze met z'n drieen de klus moesten klaren, werd het een prima dag met een goede oogst, alles onder goede begeleiding van Martijn.

Op de foto zijn de spelers net angekomen op de speellocatie, en wat varianten worden doorgenomen (of Jonas en Daan spelen gewoon een potje snelschaken met Thijmen als scheids). Vóór de eerste partij (ronde 5) stond het Staunton-team op plek 9, één plek onder Spijkenisse tegen wie ze moesten spelen. 

 

Thijmen combineerde zich tot stukwinst (zie foto: wit aan zet wint een stuk)), en toen was de stand dus gelijk, 1-1. Daan verloor, terwijl Jonas won (naar verluidt ergens diep in het eindspel).  Een prima gelijkspel, waardoor beide teams echter een plek zakten (naar 9 resp. 10), maar Staunton dus nog steeds in de top-tien.

 

In de volgende ronde werd het team ingedeeld tegen...Ten Boer. Ten Boer stond aan het begin van de dag op een mooie zesde plek (één bordpunt meer dan Staunton), maar verloor in de eerste ronde van de dag van Almere en zakte daardoor naar plek 12. En zo kwam de ontmoeting tussen Ten Boer en Staunton tot stand. Tja, je reist eigenlijk niet naar Den Bosch om tegen een buurclub te spelen, naar het was niet anders. Maar hierbij moet wel worden aangetekend, dat Ten Boer met twee Assenaren speelde: Tycho Bruggink en Abedin Heij op de topborden, en hun eigen Lemée Reuver en Rowin Berghuis. En, een beetje grappig, Daan is, zoals ook te lezen is in eerdere verslagen, immers een Ten Boer-speler, die Staunton heeft mogen lenen (waarvoor we uiteraard erg dankbaar zijn). Nu kwam Daan (gelukkig) niet tegen een clubgenoot te spelen, hij moest tegen Abedin, van wie hij met zwart in een Koningsindier een kwaliteit won en daarna de partij. Het was echter wéér Thijmen die eerst klaar was, met een winst tegen Lemée. Toen was het voldoende dat Jonas remise speelde tegen Tycho, hetgeen ook gebeurde, waardoor Staunton 2,5-1,5 won.

Analyse en napraat. Abedin en Daan bekijken hun partij, Ten Boer-teamleider Roelof Kroon ondervraagt Jonas, met Tycho als toehoorder (en een onbekende jonge links van Roelof).

En zo eindigde deze derde speeldag toch goed (voor Staunton tenminste). Het team bevindt zich nu in de subtop, op de zesde plek, dwz. eigenlijk gedeeld vierde, maar op bordpunten nummer zes. Met een compleet team op de vierde en laatste speeldag mogen we, denk ik, veel verwachten op de laatste speeldag, 10 december. Veel dank aan Martijn die al zijn rollen uitstekend heeft uitgevoerd en uiteraard ook aan de drie musketiers, waarvan één dus eigenlijk van Ten Boer is.

 

Lokatie

De Helpen
Gebouw van de BSV Helpman-Oost

Groenesteinlaan 16
9722BX Groningen

Tel: 050 - 529 01 89

Contact

Secretariaat:
Edwin Zuiderweg
Tel: 0637383169
E-mail: info@sgstaunton.nl

 

Jeugdschaak:
Anders Bay
Tel: 06-12915403

Speelavonden

De jeugd
Maandagavond van 18.30 - 20.00 uur

Senioren
Maandagavond
Aanmelden tussen 19.30 en 19.45 uur
Kan ook via 050-5290189