Het Staunton jeugdteam won in de tweede ronde in de NJC (Noordeljke Jeugd Competitie). De tegenstander was het eerste team van Haren, dat zeker niet moest worden onderschat. De overwinning werd uiteindelijk 3-1, en net zo overtuigend als het klinkt, bijna net zo spannend werd de match. 

Haren (links): Bart Siebring, Tim Bredek, Vincent Richtering Blenken Raaijen,
en Joris Spanjer (niet zichtbaar, maar wel op de volgende foto).

Staunton kwam ook achter te staan, toen Jan van Bart Siebring verloor. Thijmen zorgde voor de gelijkmaker tegen Vincent Richtering Blenken Raaijen doordat hij met zijn centrumspionnen naar voren te spelen een stuk kon winnen. En toen Tim Bredek in zijn partij tegen Luca verzuimde een toren te winnen met een dubbele aanval tegen de toren en de koning van Luca, sloeg het aanval van Luca snel door en werd de stand 2-1 voor Staunton. Inmiddels was Jonas in een eindspel tegen Joris Spanjer terecht gekomen, waaruit Joris wellicht een remise had kunnen slepen, maar de stelling was een beetje tricky en Jonas won een loper en daarna ook de partij. 3-1 voor Staunton dus.

Met 4 matchpunten en 7 bordpunten gaat Staunton nu aan de leiding in de competitie, maar met slechts 0,5 bordpunt meer dan Gorredijk dat (verrassend) 2,5-1,5 van Philidor (zonder de gebroeders Algra) won, en 1 bordpunt meer dan Paardensprong 1 dat ook ietwat verrassend van Ten Boer 1 (zonder Daan Noordenbos) won. Alle uitslagen en de stand worden binnekort hier verwacht. Veel dank aan Ronald van Nimwegen voor de prima organisatie en ook aan de wedstrijdleiders Kees Romijn (Haren) en Roelof Kroon (Ten Boer). Het werd, zoals gewoon, een leuke en gezellige avond in de Hunzeborgh.

Analyse van het eindspel tussen Joris en Jonas, met Roelof Kroon, Jan, teamleider Mark Petrelli, en Luca.

Lokatie

De Helpen
Gebouw van de BSV Helpman-Oost

Groenesteinlaan 16
9722BX Groningen

Tel: 050 - 529 01 89

Contact

Secretariaat:
Edwin Zuiderweg
Tel: 0637383169
E-mail: info@sgstaunton.nl

 

Jeugdschaak:
Anders Bay
Tel: 06-12915403

Speelavonden

De jeugd
Maandagavond van 18.30 - 20.00 uur

Senioren
Maandagavond
Aanmelden tussen 19.30 en 19.45 uur
Kan ook via 050-5290189