Update: het werd een succesvolle eerste speeldag in Den Bosch. Het Staunton-team won beide wedstrijden. De eerste tegen De Toren Arnhem 2 werd comfortabel met 3-1 gewonnen, terwijl er behoorlijk meer spanning in de tweede wedstrijd tegen Landau 1 zat, die echter werd gewonnen met 2,5-1,5. Ons team staat op een gedeelde eerste plaats, op bordpunten op nummer 4. Topscorer werd Daan met twee overwinningen (waarvan de tweede spectaculair was), terwijl Jonas en Thijmen beide 1,5 punten scoorden, en Vincent een half punt (in beide partijen stond hij echter gewonnen). Alle uitslagen op de site van de schaakbond.

  

Jonas, Daan, Thijmen en Vincent in de eerste            In deze uiterst gecompliceerde stelling - let op de drie
ronde tegen De Toren Arnhem 2.                              paarden aan de rand (en in de hoek!) - speelde
                                                                             Daan f6-f7 (eigenlijk c3-c2, het anaysebord is omgedraaid).
                                                                             De tegenstander vroeg toen zijn teamleider of hij mocht
                                                                             opgeven.

 

Klik op "Lees meer" voor de voorbeschouwing.

 

Voorbeschouwing

Morgen, zaterdag 10 september, speelt het Staunton jeugdteam zijn eerste twee ronden op het het NK voor Jeugdclubteams (JCC). Vorig jaar debuteerde het team in de categorie tot 14 jaar (C-categorie) met een verdienstelijke zevende plaats (de afstand naar plek vier was trouwens slechts een bordpunt). Dit jaar kwalificeerde het team zich door nummer twee te worden bij de NOSBO kampioenschappen voor jeugdteams (winnaar werd toen de Paardensprong dat echter heeft besloten om niet deel te nemen aan het NK). Omdat het team dit jaar inmiddels is aangevuld met (en versterkt door) Daan Noordenbos, belooft het een zeer interessant NK te worden. Op rating is het team als derde geplaatst, en op de KNSB-site wordt het team genoemd als favoriet: ”Bij de C jeugd aan de top borden is het STB C1 (Oosterhout) tegen Op Eigen Wieken C1 (Leiden). De Toren Arnhem C1 tegen Leiderdorp C1 en Staunton C1 (Groningen) tegen De Toren Arnhem C2.” Veel dank aan Ten Boer dat we Daan mogen inzetten, hij past goed in het team en op de Open Nederlandse Jeugdkampioenschappen deed hij het, na een wat ongelukkige start met 1 uit 3, erg goed met een gedeelde vierde plaats in de C-groep (die Jonas uiteindelijk won).

De eerste partij begint op 10.00 uur. De resultaten zullen op de site worden gepubliceerd.

Hierboven het team dat tweede werd op het NOSBO-kampioenschap voor jeugdteams: Thijmen, Vincent, Luca en Jonas. Luca wordt morgen vervangen door Daan, links op de foto hieronder.

 

Op de camping Mooi Delden werden Jonas en Daan vaker schakend tegen elkaar gezien. Interessante zwarte pionnenstructuur op het bord...

Lokatie

De Helpen
Gebouw van de BSV Helpman-Oost

Groenesteinlaan 16
9722BX Groningen

Tel: 050 - 529 01 89

Contact

Secretariaat:
Edwin Zuiderweg
Tel: 0637383169
E-mail: info@sgstaunton.nl

 

Jeugdschaak:
Anders Bay
Tel: 06-12915403

Speelavonden

De jeugd
Maandagavond van 18.30 - 20.00 uur

Senioren
Maandagavond
Aanmelden tussen 19.30 en 19.45 uur
Kan ook via 050-5290189