Dit weekend wordt er een jeugdinterland tussen België en Nederland gespeeld. Vanuit de Nederlandse kant wordt het georganiseerd door de stichting Pathena (die de afgelopen drie jaar ook het NK ABC in Rotterdam organiseerde). De match wordt gespeeld op het achtste verdieping in het mooie MAS (Museum aan de Stroom) in Antwerpen. Elke speler speelt tegen de vijf andere spelers van zijn/haar leeftijdscategorie van het andere land. Jonas is gevraagd om mee te doen in U 16 (hoewel hij eigenlijk in U 14 zou spelen). Er wordt gespeeld met 1 uur per speler per partij. Zaterdag worden drie partijen gespeeld, zondag 2 partijen. Er komen helaas geen liveborden, maar op de site van Pathena (en wellicht ook op deze site) zullen de resultaten worden bijgehouden.

Update 1: de twee eerste ronden werden door het Nederlandse team gewonnen, terwijl België ronde drie won. Jonas won de twee eerste partijen en speelde remise in de derde.

 

Update 2: zondag wonnen de Nederlanders ronde 4 met maar liefst 15-5, terwijl de laatste ronde in een gelijkspel eindigde. Nederland won de match met 3,5-1,5 matchpunten en met 58-42 bordpunten. Jonas won zijn vierde partij en speelde remise in de vijfde. Er waren prijzen voor de best scorende speler (van beide landen) in alle leeftijdscategoriën, en voor Nederland was Jonas de best scorende speler in U16 met 4 uit 5 punten.

   

De Nederlandse spelers en coaches.                          Eerste ronde op de achtste verdieping. Jonas is de vierde                                                                                                speler rechts, met pet op tegen de zon.

Update 3 (dankbetuiging): Het evenement liep perfect van stapel, dankzij een voortreffelijke Belgische en Nederlandse organisatie. Vanuit de Nederlandse kant waren dat Jan Sijbesma (die de selectie deed en samenbracht), de Stichting Pathena met Marcel Klein en Tu Tran en de coaches Harold van Dijk en Rick Lahaye.

V.l.n.r.: Marcel Klein, Rick Lahaye, Harold van Dijk en Tu Tran
(Jan Sijbesma kon het evenement helaas niet bijwonen).

Veel meer foto´s en alle resultaten op de site van Pathena. En op de Schaaksite een officieel verslag.

Lokatie

De Helpen
Gebouw van de BSV Helpman-Oost

Groenesteinlaan 16
9722BX Groningen

Tel: 050 - 529 01 89

Contact

Secretariaat:
Edwin Zuiderweg
Tel: 0637383169
E-mail: info@sgstaunton.nl

 

Jeugdschaak:
Anders Bay
Tel: 06-12915403

Speelavonden

De jeugd
Maandagavond van 18.30 - 20.00 uur

Senioren
Maandagavond
Aanmelden tussen 19.30 en 19.45 uur
Kan ook via 050-5290189