Een sfeerimpressie van afstand:

Vrijdag 15 januari gingen Thijmen en Oscar samen met Eelke de Boer en Thijmen Bourgonjen richting Wijk aan Zee waar zij op de openingsdag bij het NK schoolschaken voor onderbouw middelbare scholen mochten strijden om de prijzen. Namens het Willem Lodewijk Gymnasium kwamen de jongens uit in een groep van 6 scholen, die zich na voorrondes (via internet) hadden geplaatst. Waar het NK Basisscholen nog in een tempo van 15’ + een increment werd gespeeld werden de voorrondes in het moordende tempo van 3’ + 3” afgewerkt, snelschaken voor geworden dus. Ook de finaleronde hield een hoog tempo erin: 10’ + 10”. Voor middelbare scholieren is dit natuurlijk een extreem snel tempo, blijkbaar wil men het toernooi op een middagje kunnen spelen. Ook de puntentelling was bijzonder: in eerste instantie op bordpunten pas in tweede instantie op matchpunten werd de winnaar bepaald.Hoe dan ook, vol goede moed (er ging een dag school verloren) vertrokken de vier brugklasleerlingen van het WLG naar Wijk aan Zee. Als begeleiders de vaders van Eelke de Boer en Thijmen Bourgonjen, dus aan ondersteuning geen gebrek. Na 5 rondes trok het stof op, en bleken de eerste twee teams, waaronder het WLG evenveel bordpunten te hebben. Van horen zeggen was het nog erg spannend in de laatste ronde waar de directe concurrent voor de prijzen terug was gekomen op 1 van de borden van een achterstand van een toren en een paard, om toch het punt nog te pakken. Snelschaken ten top?

Thijmen krijgt een handtekening van de wereldkampion.
(bron: http://schaaksite.nl/page.php?al=fotopersbericht-tata-steel-chess-tournament).


Hoe dan ook, met de 2e plaats konden de jongens trots terugkeren naar Groningen natuurlijk. Maar eerst nog de prijsuitreiking tijdens de opening van het toernooi, met de mogelijkheid wat grootheden - pardon grootmeesters een handtekening af te troggelen. 

Volgend jaar wellicht meer kans op de eerste plek? Thijmen en Oscar hebben zich in ieder geval uitstekend vermaakt net hun kompanen van de Paardensprong/DAC. Saillant detail: in de wedstrijd van Staunton 4 tegen DAC moest Oscar na een prima partij afgelopen maandag nog het stof bijten tegen Thijmen Bourgonjen (met 600 ratingpunten meer), zo kan het snel gaan: van tegenstander tot teamgenoot in 1 week.

Lokatie

De Helpen
Gebouw van de BSV Helpman-Oost

Groenesteinlaan 16
9722BX Groningen

Tel: 050 - 529 01 89

Contact

Secretariaat:
Edwin Zuiderweg
Tel: 0637383169
E-mail: info@sgstaunton.nl

 

Jeugdschaak:
Anders Bay
Tel: 06-12915403

Speelavonden

De jeugd
Maandagavond van 18.30 - 20.00 uur

Senioren
Maandagavond
Aanmelden tussen 19.30 en 19.45 uur
Kan ook via 050-5290189