De NOSBO doet weer mee in het Hutton-toernooi, dat een toernooi voor teams uit de regionale bonden is.Dat gebeurt zaterdag 12 oktober, tevens Wereldschaakdag. Het is lang geleden dat de NOSBO aan dit toernooi heeft meegedaan. Er worden vijf rondes gespeeld in de leeftijdscategorieën van A tot E. Vier spelers in elk team. De NOSBO heeft teams in alle categorieën m.u.v. van de A-categorie. Van Staunton doet Levi mee in het team in de C-categorie en Ernst in het team in de D-categorie. Het toernooi vindt in Hoorn plaats. Informatie over het toernooi is hier te vinden.

Update 1: het werd een zware, maar waarschijnlijk ook leerzame dag voor de NOSBO-teams in Hoorn. In alle groepen hadden de NOSBO-teams het moeilijk en kon het alleen met moeite bolwerken tegen de andere regionale teams. Het B-team deed echter goede zaken door o.a. een match te winnen en er een gelijk te spelen. In het C-team, met Levi op bord 1, kwamen aalle spelers op het scorebord, Levi met een remise. Tegen het NHSB-team kwam het NOSBO C-team het dichtstbij een matchpunt, maar heeft toch 2,5-1,5 verloren. Het D-team, met Ernst op bord 2, haalde hun beste resultaat met een 2-2 gelijkspel tegen LiSB. Ernst speelde in deze wedstrijd remise.
Het was ook fijn dat de NOSBO weer eens was vertegenwoordigd op het Hutton-toeronoi, en zelfs met een team in bijna alle leeftijdscategorieën. Hierdoor hebben 16 NOSBO-spelers de mogelijkheid gekregen om zich te meten met sterke spelers uit de andere regio's waardoor ze nieuwe en waardevolle ervaring hebben kunnen opdoen. Daarom ook veel dank aan de niewue NOSBO jeugdcommissie, Ibo de Vries en Sake Jan de Boer, voor het mogeljk maken van NOSBO-deelname. En ook dank aan de chauffeurs en meereizende ouders.

Update 2: op de NOSBO-site heeft Sake Jan een verslag (met foto's) gepubliceerd.

Sake Jan de Boer van NOSBO Jeugdzaken heeft deze voorbeschouwing op de NOSBO-site geplaatst.

Lokatie

De Helpen
Gebouw van de BSV Helpman-Oost

Groenesteinlaan 16
9722BX Groningen

Tel: 050 - 529 01 89

Contact

Secretariaat:
Edwin Zuiderweg
Tel: 0637383169
E-mail: info@sgstaunton.nl

 

Jeugdschaak:
Anders Bay
Tel: 06-12915403

Speelavonden

De jeugd
Maandagavond van 18.30 - 20.00 uur

Senioren
Maandagavond
Aanmelden tussen 19.30 en 19.45 uur
Kan ook via 050-5290189