Jeugd Schaak Noord (JSN) 2 – Arnhemse schaakacademie 2, eerste ronde JCC 14 september. Door Migchiel de Jong

Ruim op tijd waren de schakers van JSN 2 aanwezig bij onze speellocatie Herbergh de Cleef in Akkrum. Nu was het wachten op onze tegenstanders uit Arnhem, die hadden aangegeven met 3 teamspelers te zouden komen. Ongeveer een kwartier later dan de afgesproken aanvangstijd 11:00 uur konden we beginnen aan de wedstrijd. Omdat Arnhemse schaakacademie met 3 schakers verscheen, had Femke Koning een gratis punt en kon weer de verre terugreis aanvaarden. Osama was als eerste klaar aan het eerste bord. Zijn tegenstander Thijmen Terpstra gaf na 8 zetten met wit een pion weg. Na een onhandige opstoot f5 van Osama kreeg wit compensatie voor de pion. Toen Thijmen dacht met een truc een soort torenruil te maken, bleek Osama verder te hebben gekeken. Pardoes gaf wit in slechte stelling een stuk weg en zo debuteert Osama met een overwinning in ons talententeam!

Vervolgens kon Arjan de Vries aan het derde bord een punt noteren. Een kleine denkfout in de opening had Arjan een pion gekost. Tegenstander Wouter Wieggers dacht even later met een combinatie de dame van Arjan te winnen. Arjan toonde eenvoudig aan dat dit niet het geval was. Na een mooie combinatie won Arjan een dame tegen een toren en toen was het niet moeilijk meer voor “onze” andere debutant!

 

Niet lang daarna was Sven klaar met zijn partij. Aan het tweede bord had zijn tegenstander Lazlo van Kuijk niks in te brengen. Na een onachtzame zet in een Slavische opening 4..,Lf5, kon Sven profiteren met pionwinst. Uiteindelijk na wat kleine complicaties was het duidelijk dat de materiaalvoorsprong van Sven te groot was geworden. Lazlo gaf het daarom op.

Een goed begin van JSN 2! Willen de opgegeven spelers voor JSN 2 nog hun beschikbaarheid opgeven voor de volgende 2 rondes in de app? Over 3 weken, op 5 oktober gaan we naar Rotterdam!

Migchiel de Jong

Red. opm.: Voor een overzicht oover alle NOSBO-teams (ook E-teams) in Rotterdam 14 september 2019, zie het verslag van Sake Jan de Boer op de NOSBO-site. Verwacht: verslag van Roelof Kroon van JSN1 op zijn blog (waar er nu een leuk verslag van het E-team van Ten Boer staat).

 

Lokatie

De Helpen
Gebouw van de BSV Helpman-Oost

Groenesteinlaan 16
9722BX Groningen

Tel: 050 - 529 01 89

Contact

Secretariaat:
Edwin Zuiderweg
Tel: 0637383169
E-mail: info@sgstaunton.nl

 

Jeugdschaak:
Anders Bay
Tel: 06-12915403

Speelavonden

De jeugd
Maandagavond van 18.30 - 20.00 uur

Senioren
Maandagavond
Aanmelden tussen 19.30 en 19.45 uur
Kan ook via 050-5290189