Grand Prix Haren

Afgelopen weekend liep het GP in Haren (Bob Romijn) van stapel. De A-groep was spannend. Al in de eerste ronde zorgde Levi voor een verrassing door de favoriet, Loek van der Hagen, op remise te houden.  En hier kwam Loek eigenlijk goed weg, want Levi speelde een sterke partij, kwam in het middenspel een kwaliteit voor en wist het in het eindspel ook te converteren tot een Dame tegen pion. Makkelijk gewonnen natuurlijk, maar met luttele seconden op de klok sloeg Levi de laatste pion van Loek en koos dus voor remise. Verrassend genoeg lukte het Levi niet meer om punten te scoren. Dat lukte in tegendeel Arjan, die Sven Broersma versloeg, waardoor het extra spannend werd, want Sven had daarvoor van Loek gewonnen. Maar Sven verloor daarna niet meer en werd dus toernooiwinnaar. Omdat Loek van Arjan won, werd Loek tweede op onderling resultaat en Arjan derde.

 

Ook in de B-groep een sterk resultaat van een Staunton-speler: Matteo scoorde 3 uit 5 en eindigde daarmee op de gedeelde eeerste plaats samen met Sono Folkers. Maar op onderling resultaat won Sono de groep, en Matteo dus tweede.

In groep D scoorde Ernst 2,5 uit 7.

Op de nosbo-site heeft Roelof Kroezen een verslag geschreven boven alle uitslagen.

 

Noordelijke jeugdclubcompetitie (NJC)

Afgelopen vrijdag speelde het Staunton-team met Levi, Gianluca, Dani en Anouk om de vijfde plek in de NJC. Lees evt. meer over de spannende kwalificatie voor deze wedstrijd. De tegenstander was nu Leek, die echter te sterk voor het Staunton-team bleek. Maar het lukte Levi wel een winnende stelling tegen Tijmen Hofstra te krijgen, maar een paardvork gaf Tijmen toch de winst. Een zesde plek dus voor Staunton in deze editie van de NJC. Standen en uitslagen op de nosbo-site.

Lokatie

De Helpen
Gebouw van de BSV Helpman-Oost

Groenesteinlaan 16
9722BX Groningen

Tel: 050 - 529 01 89

Contact

Secretariaat:
Edwin Zuiderweg
Tel: 0637383169
E-mail: info@sgstaunton.nl

 

Jeugdschaak:
Anders Bay
Tel: 06-12915403

Speelavonden

De jeugd
Maandagavond van 18.30 - 20.00 uur

Senioren
Maandagavond
Aanmelden tussen 19.30 en 19.45 uur
Kan ook via 050-5290189