Update (15 juni): het is gelukt! Op de tweede speeldag van het NK voor basisscholen is het GSV gelukt om Nederlands kampioen te worden. Op de tweede speeldag werden de alle de resterende 5 matches gewonnen. GSV begon de laatste speeldag met een achterstand van twee matchpunten op nummer 1 en had al tegen dit team uit Alkmaar gespeeld. Het GSV-team moest dus meteen aan de bak, maar dat gebeurde ook, en hoe! Na de tweede partij van de dag (ronde 8) was de leidende school ingehaald en in de andere matches werden o.a. de concurrent De Pinksterbloem verslaan. Vanaf ronde 9 speelde de GSV daarom op de liveborden. Staunton-speler Levi speelde op bord 1 en scoorde mooie 3 uit 5 punten op de laatste speeldag (in totaal 7 uit 11). De andere spelers waren Quinn van Dijk (ook 7 uit 11), Rogier Visser (8 uit 11) en Thieme Dijksterhuis met 10 uit 11 (1). Gefeliciteerd GSV!
Einde update.

Op de eerste (zaterdag 8 juni) van twee speeldagen van het NK voor scholen, basisonderwijs, heeft Levi samen met zijn team van GSV (Groningse School Vereniging) goede zaken gedaan. Na de eerste 6 matches staat de GSV op de tweede plek met 9 matchpunten en 16,5 bordpunten. Op nummer 1 staat de Rudolf Steinerschool uit Alkmaar (11 mp en 17,5 bp). Hun onderlinge wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Er zijn nog drie teams met 9 matchpunten, maar met minder bordpunten. Levi speelt voor de GSV en heeft goed gescoord: 4,5 uit 6. Hij won o.a. zijn partij tegen de Rudolf Steinerschool. Overigens heeft het tweede NOSBO-team, Kloosterveen, 7 mp en 12,5 bp en staat op plek 14 in de tussenstand.

Arjan met zijn grote beker-oogst.

Arjan heeft het Grand Prix seizoen uitstekend afgesloten. Dit gebeurde vandaag, zaterdag 8 juni, in Hoogkerk tijdens de gezamenlijke slotgrandprix van de Nosbo en de FSB. In Hoogkerk werd Arjan nummer 2, na Sven Boersma. In de loop van het schaakzeizoen heeft Arjan de meeste GP-punten verzameld in zowel Nosbo- als ook FSB-regie. Arjan dus dubbele GP cyclus-winnaar in zowel Nosbo en FSB. Een erg mooie prestatie, gefeliciteerd Arjan!!

Update: klik op Lees meer.

Terwijl het Groninger Combinatie (en tevens NOSBO kampioenschap) in volle gang is, is een ander kampioenschap ook in volle gang, namelijk het NK D (t/m 12 jaar), dat zoals de traditie het bijna voorschrijft in Rijswijk wordt gespeeld. Van Staunton doet Levi mee. Hij heeft tot nu toe helaas niet zijn verwachtte score kunnen halen, maar in de laatste ronde gisteren won hij. Misschien is de puntenmachine hierdoor op gang gekomen. Vandaag worden in ieder geval de laatste 3 partijen gespeeld. De eerste begint om 09.30 uur. Alle informatie incl. links naar livepartijen op de toernooisite.

Lokatie

De Helpen
Gebouw van de BSV Helpman-Oost

Groenesteinlaan 16
9722BX Groningen

Tel: 050 - 529 01 89

Contact

Secretariaat:
Edwin Zuiderweg
Tel: 0637383169
E-mail: info@sgstaunton.nl

 

Jeugdschaak:
Bauke Koole
Tel: 050 - 313 44 34

Speelavonden

De jeugd
Maandagavond van 18.30 - 20.00 uur

Senioren
Maandagavond
Aanmelden tussen 19.30 en 19.45 uur
Kan ook via 050-5290189