Updates op de site van Roelof Kroon:

Donderdag: Een halve rustdag (tevens live-blog).

Woensdag: Laatste ronden voor Samuel (live-blog)..

Dinsdag: De tweede ronde (live-blog).

Maandag: De eerste ronde (live-blog).

Maandag: Tweede verslag: De opening.

Maandag: Eerste (sfeer)verslag: Wir sind wieder da.

Camping Mooi Delden: Het schaakboord is niet eens uitgevouwen en Roelof is al zijn eerste verslag aan het schrijven.

---

Morgen, maandag 5 augustus, begint het grote schaakspektakel, het ONJK in Borne: het Open Nederlands Jeugdschaak Kampioenschaak. Tussen de 250 en 300 spelers zullen dan deelnemen aan dit altijd goed georganiserde en erg gezellige toernooi. Op de toernooisite staat alle relevante info.

De eerste ronde begint om 13.30 uur (groep ABC), terwjl de andere groepen een half uur later beginnen. Er zullen ook liveborden zijn. Er doen uiteraard ook een flink aantal nosbo-spelers en ook spelers van de Friese schaakbond mee. Het is moeilijk om een overzicht te krijgen van alle spelers, dus ik beperk me hier tot de Staunton-spelers: Ernst in groep D en Jonas in groep A.

Woensdag 24 juli (vijfde en laatste ronde om 11.00 uur): Nederland verloor helaas van Frankrijk, 2-3. Dat was voor Frankrijk precies voldoende om net zoveel bordpunten te halen, én hetzelfde aantal matchpunten, en omdat ze dus de onderlinge match wonnen, wonnen ze ook de Glorney Cup. Jonas verloor zijn partij in deze match, en eindigde op 3,5 uit 5. Maar de Stokes Cup werd wel gewonnen door het Nederlandse team, met o.a. nosbo-speler Léon Niemeijer.

Vanuit Nederlandse kant werd het toernooi (opnieuw) fantastisch georganiseerd door Ricardo Catalan en Marcel Klein, in samenwerking met de drie schaakcoaches: Hugo ten Hertog, Anne Haast en Mark Haast. 

Bedankt voor het meelezen tijdens het Glorney Cup op deze blog. Voor meer informatie en updates verwijs ik naar de Pathena-site.

---

Dinsdag 23 juli (ronde 4 om 16.00 uur): Nederland tegen Schotland: 3,5-1,5. Er werd dus gewonnen, maar het blijft spannend in laatste ronde morgen tegen Frankrrijk. Het gaat in eerste instantie om matchpunten, en Nederland heeft er 15,5, Frankrijk 14,5. Jonas heeft nu 3,5 uit 4.

Dinsdag 23 juli (ronde 3 om 11.00 uur): Het Glorney-team won met 3-2 de clash tegen Engeland. Op de Pathena-site het verslag (ook van de andere Cups). Jonas heeft 3 uit 3 gescoord.

Maandag 22 juli: In de Glorney won NL 5-0 van Wales in de eerste ronde. Maar zo makkelijk ging het blijkbaar ook weer niet, volgens het verslag op de Pathena-site. In de tweede ronde werd Ierland met 4-1 verslagen, hier verslag

De liveborden zijn hier: Glorney Cup, Gilbert Cup, Robinson Cup, Stokes Cup.

Link naar alle resultaten op Chess-Results.

Voor meer regelmatige updates (incl. de andere Cups), kijk op de Pathena-site.

---

Oorspronkelijk bericht:
Vandaag, maandag 22 jui, begint dan de Glorney Cup in Ierland. Het zijn eigenlijk vier toernooien (cups): Glorney Cup (jeugd U18 met 5 spelers), Gilbert Cup (meisjes U18 met 3 spelers), Robinson Cup (jeugd U14 met 6 spelers) en Stokes Cup (jeugd U12 met 6 spelers). Alle Nederlandse spelers zijn op de Pathena site.

Jonas speelt in het Glorney Cup-team:

Jonas, Luuk Baselmans, Joris Kokje, Hugo ten Hertog (coach), Jorik Klein, William Gijssen.

Jonas schrijft over zijn deelname aan de Glorney Cup volgende week:

Morgen, zondag 20 juli vertrek ik naar Ierland om daar een interland te spelen, namelijk de Glorney Cup 2019. Naast Nederland doen Ierland, Frankrijk, Engeland, Wales en Schotland mee. Vorig jaar deed ik ook mee (zie link onderaan in het verslag) en toen werd het toernooi in Schotland gehouden. Net als toen gaan er weer trainers/coaches mee, dit keer zijn dat Hugo ten Hertog, Anne Haast en Mark Haast. Het belooft een spannend toernooi te worden, aangezien de deelnemende landen ten opzichte van vorig jaar een veel sterkere teamopstelling op de been hebben weten te krijgen. Er zullen waarschijnlijk liveborden zijn, en in dat geval zal de link ook op deze site worden vermeld. Het toernooi begint a.s. maandag en duurt drie speeldagen.

Link naar de voorbeschouwing op de Pathena site.

Meer nieuwsberichten op de Pathena site.

Lokatie

De Helpen
Gebouw van de BSV Helpman-Oost

Groenesteinlaan 16
9722BX Groningen

Tel: 050 - 529 01 89

Contact

Secretariaat:
Edwin Zuiderweg
Tel: 0637383169
E-mail: info@sgstaunton.nl

 

Jeugdschaak:
Anders Bay
Tel: 06-12915403

Speelavonden

De jeugd
Maandagavond van 18.30 - 20.00 uur

Senioren
Maandagavond
Aanmelden tussen 19.30 en 19.45 uur
Kan ook via 050-5290189