Staunton 1 wist afgelopen zaterdag een nuttige 6-2 overwinning te boeken op Assen 2. Op papier geen rare uitslag, maar na de wat tegenvallende seizoenstart wel een prettige overwinning die Staunton terugbrengt in de middenmoot.

 

Ik wist met wat de nodige medewerking van mijn tegenstander de score te openen. Na een slordigheidje in de opening stond mijn tegenstander wat beter, maar door zijn iets te optimistische voortzetting kon ik een iets betere stelling bereiken. Mijn tegenstander moest afwikkelen naar een wat slechter eindspel, maar gaf pardoes een volle toren weg. Inpakken en wegwezen.... het mag na het slechte begin van dit seizoen ook weleens meezitten.Ook Bruno kreeg in een iets betere stelling eeen stuk cadeau. Dat was 2-0.

Ook John wist zijn partij redelijk eenvoudig te beslissen. Zijn tegenstander speelde een Konings-Indiisch achtige opzet maar verspeelde daarbij te veel tempi, dat zorgde er voor dat John op de damevleugel ongestoord zijn gang kon gaan. Niet veel later schoot Jonas de 4-0 binnen. In een schots en scheve partij toonde Jonas zich uiteindelijk gewoon de betere schaker. 

Assen wist wel tegen te scoren. Piet verloor een stuk tegen wat pionnen. Dat leek en was kansloos verloren, maar zijn tegenstander deed het niet echt handig en toen kwam Piet aardig terug in de partij. Helaas mistte hij een mogelijkheid om het zijn tegenstander echt lastig te maken. Deze keer liet zijn tegenstander zich niet de kaas van het brood eten en wist het eerste punt voor Assen binnen te halen.

Hans stond de hele partij prettig en wist uiteindelijk een pion te winnen. Dit werd door hem op instructieve wijze naar winst gevoerd. Voor Hans en het team is het prettig dat Hans zijn oude vorm weer wat heeft teruggevonden na 2 lastige seizoenen. Met 5-1 konden de matchpunten in de tas worden gestoken.

Edwin verloor helaas. In een gelijkstaand eindspel maakte Edwin een rekenfout. Zijn tegenstander kon afwikkelen naar een gewonnen pionneneindspel. Met een mooie doorbaak als slotstuk. Theo had eerst een wat minder eindspel zo leek het, maar kon dat ombuigen in een beter eindspel wat door zijn tegenstander zeker niet optimaal werd verdedigd. Dit zorgde ervoor dat Theo het punt kon binnenhalen.

Bij de nazit bij de Italiaan ging het over AlphaZero, Stockfish en het installeren van Leela op je grafische kaart , maar werd er ook stiekem alweer wat naar boven gekeken. Een goed teken!

Lokatie

De Helpen
Gebouw van de BSV Helpman-Oost

Groenesteinlaan 16
9722BX Groningen

Tel: 050 - 529 01 89

Contact

Secretariaat:
Edwin Zuiderweg
Tel: 0637383169
E-mail: info@sgstaunton.nl

 

Jeugdschaak:
Anders Bay
Tel: 06-12915403

Speelavonden

De jeugd
Maandagavond van 18.30 - 20.00 uur

Senioren
Maandagavond
Aanmelden tussen 19.30 en 19.45 uur
Kan ook via 050-5290189