Ok... een ander team, andere gezichten. Maar toch! Het 1e Nosbo team van Staunton nam donderdagavond revanche voor de nederlaag afgelopen maandag. Er werd met 5-3 gewonnen van 2e Nosbo team van de Groninger Combinatie.

De overwinning kwam vooral tot stand op de bovenste 4 borden (Jonas, Edwin, Erwin en Bram). Zij wisten alle 4 hun partij te winnen. Jaap van der Graaf en Henk speelden remise. Bij Jaap was dit degelijk. Bij Henk kwam de remise iets onregelmatiger tot stand. Jaap Hettinga en Hans van Zoelen verloren helaas.

Van de gang van zaken bij de partijen heb ik helaas weinig meegekregen. Zelf had ik mijn tijd hard nodig om de Stonewall van Nico Karsdorp te slopen en verder is het ook een gevolg van het versnelde speeltempo. Je hebt als teamleider/verslaggever minder tijd om de zaken op andere borden een beetje te volgen.

Kortom tijd voor wat onvervalste scorebordjournalistiek. Staunton heeft na 3 wedstrijden de volle buit en doet dus nog volop mee in de strijd om de Nosbo titel. Waarschijnlijk komt Sissa vanavond nog langszij na hun wedstrijd tegen Leek. Staunton en vooral Sissa (met veel LOSgeslagen Sissanen in het team) zijn op papier de sterkste teams in deze poule. Pas in de 7e en laatste ronde staat de onderlinge confrontatie op het programma. Het wordt interessant of wij de komende wedstrijden de strijd kunnen volhouden en het inderdaad komt tot een spannende finale om de poulewinst.

Lokatie

De Helpen
Gebouw van de BSV Helpman-Oost

Groenesteinlaan 16
9722BX Groningen

Tel: 050 - 529 01 89

Contact

Secretariaat:
Edwin Zuiderweg
Tel: 0637383169
E-mail: info@sgstaunton.nl

 

Jeugdschaak:
Anders Bay
Tel: 06-12915403

Speelavonden

De jeugd
Maandagavond van 18.30 - 20.00 uur

Senioren
Maandagavond
Aanmelden tussen 19.30 en 19.45 uur
Kan ook via 050-5290189