Dit weekend speelt een aantal Stauntonspelers in den lande. Aan het Amsterdam Open speelt Piet (Mulder). Dit toernooi begon gisteren, waar Piet helaas een nul moest incasseren. Aan het Amsterdam Open doet ook oud-lid (en oud-clubkampioen) Paul Hummel mee (hij begon wel met een overwinning). Het lijkt erop dat er geen live-coverage is van dit toernooi. Ik kan in ieder geval geen live-borden vinden, maar hier is de toernooi-site van Amsterdam Open.

Update: de nieuwste informatie die ik kan zien op de toernooi-site zijn de paringen voor ronde 5. Geïnteresseerden kunnen proberen via bovengenoemde link.

 

In Arnhem probeert Jonas (Hilwerda) zich te kwalificeren voor het NK Jeugd volgend jaar (in Assen). Er worden vandaag (zaterdag) vier partijen gespeeld en morgen drie. De eerste partij vanochtend werd gewonnen in aanvallende stijl, te zien op de live-borden die dit toernooi heeft. Informatie etc. op de toernooi-site van het NK Jeugd kwalificatie-toernooi.

Update: met 6 uit 7 (twee remises) Jonas werd ongedeeld winnaar van de B-groep, en zodoende heeft hij zich gekwalificeerd voor het NK Jeugd volgend jaar. Eindstanden.

Nieuw: zaterdag werd ook het nosbo stappenkampioenschap georganiseerd. Een aantal Staunton-jeugdspelers deed mee, en niet onverdienstelijk. In de groep met spelers in bezit van stap 2 werd Ernst van den Bogaart gedeeld zesde met 4 uit 7 punten. In de gecombineerde stap 3-4 groep werd Levi Sekema ongedeeld vijfde, ook met 4 uit 7 punten. Vester van Houten werd gedeeld zevende met 3 punten. Hiddo Zuiderweg heeft een verslag geschreven.

Lokatie

De Helpen
Gebouw van de BSV Helpman-Oost

Groenesteinlaan 16
9722BX Groningen

Tel: 050 - 529 01 89

Contact

Secretariaat:
Edwin Zuiderweg
Tel: 0637383169
E-mail: info@sgstaunton.nl

 

Jeugdschaak:
Anders Bay
Tel: 06-12915403

Speelavonden

De jeugd
Maandagavond van 18.30 - 20.00 uur

Senioren
Maandagavond
Aanmelden tussen 19.30 en 19.45 uur
Kan ook via 050-5290189