Het 1e Nosbo team blijft meedoen om de strijd om de Nosbo titel. Misschien een idee om het bijbehorende zilverwerk de Albert Prins bokaal te noemen, Nosbo bestuur?
In en tegen Roden werd met 6,5-1,5 gewonnen en werd de druk weer even bij Sissa gelegd. Niet dat ze daar vermoedelijk heel erg van de onder de indruk zullen zijn...

De teamleider had zijn best gedaan om een team op te stellen dat Roden vanaf het eerste fluitsignaal stevig zou pakken. Voor de afwezige Bauke en Jaap Hettinga werden KNSB kanonnen Piet en Theo ingevlogen. Je moet de tegenstander tenslotte niet het idee geven dat er iets te halen valt. Kortom een stevig team met 8 mensen (waarvan 5 uit team 1) die zaterdag ook achter de borden zaten.

 

Het werd een duidelijke overwinning, maar dat  neemt niet weg dat er vooral op de hoogste borden goed tegenstand werd geboden door Roden. 

Anders speelde voor deze gelegenheid op bord 8 tegen Menno Keizer en bracht in een huisvariant wat Danish dynamite tot ontploffing. Piet en ik keken elkaar nog even aan…klopt dit wel? Maar Anders had het thuis allemaal al op het bord gehad. Een grafkist noemde Kasparov dat vroeger.

Vervolgens speelden op bord 1 en 2 Edwin en Jonas allebei remise tegen respectievelijk Ruurd Kunnen en Ward Romeynders. Theo wist uiteindelijk in het eindspel oud Staunton lid Lieuwe Boskma onderuit te trekken. Ik zelf had vanuit de opening al een betere stelling tegen Tom Visser. Uiteindelijk liet mijn tegenstander zich in een verloren stelling pardoes mat in 1 zetten. Dat was 4-1.
Jaap kon toen rustig remise aannemen. Hij had een iets beter eindspel waar hij nog wel op zich nog wel een tijdje risicoloos had kunnen doorklieren, maar gezien de stand in de wedstrijd en het feit dat objectieve voordeel waarschijnlijk marginaal is, was remise een logische uitslag.Piet en Henk wisten tenslotte hun goede stellingen in winst om te zetten, maar daar heb ik verder te weinig van gezien om er iets zinnigs over te kunnen zeggen.

Kortom een probleemloze 6,5-1,5 overwinning. Volgende wedstrijd is op 18 maart tegen Leek, de nummer 3 van deze groep. Dat lijkt op papier in ieder geval de grootste uitdaging tot nu toe.

Lokatie

De Helpen
Gebouw van de BSV Helpman-Oost

Groenesteinlaan 16
9722BX Groningen

Tel: 050 - 529 01 89

Contact

Secretariaat:
Edwin Zuiderweg
Tel: 0637383169
E-mail: info@sgstaunton.nl

 

Jeugdschaak:
Anders Bay
Tel: 06-12915403

Speelavonden

De jeugd
Maandagavond van 18.30 - 20.00 uur

Senioren
Maandagavond
Aanmelden tussen 19.30 en 19.45 uur
Kan ook via 050-5290189