Op maandag 26 augustus 2019 van 19.00-20.00 uur vindt in de in De Helpen (het clubgebouw) aan de Groenesteinlaan 16 in Groningen een informatiebijeenkomst plaats.

De informatiebijeenkomst is bedoeld voor ouders en jeugdspelers (die al via mail zijn uitgenodigd) maar andere leden en geïnteresseerden zijn ook welkom.

Tijdens de bijeenkomst zullen wij ons voorstellen en de aanwezigen bijpraten over de ontwikkelingen maar vooral over de plannen voor het komend seizoen. Wij zullen het door ons opgestelde jeugdplan voor 2019-2020 presenteren, namelijk (o.a.) de intentie om de jeugdavond eerder te laten beginnen (van 18.00-19.30 uur), de structuur en inhoud van de lessen, en de beoogde trainer voor de gevorderden.

Wij hopen zoveel mogelijk te verwelkomen. Mocht u niet aanwezig kunnen zijn, dan is er 2 september ook nog kort moment om ons voor te stellen en bij te praten, maar dat is alweer een echte clubavond, met simultaan (zie ook bericht hieronder). 

Met vriendelijke groet,

Erwin van Pelt (voorzitter)  

Anders Bay (interim-jeugdleider)

(On)gewenst gedrag SG Staunton

 Beste leden, ouders/verzorgers en bezoekers

SG Staunton wil beleid voeren tegen seksuele intimidatie en grensoverschrijdend gedrag. We hebben ons als bestuur een aantal zaken voorgenomen.

We onderschrijven de Intentieverklaring Preventie Seksuele Intimidatie en andere vormen van Grensoverschrijdend Gedrag in sportverenigingen en de verklaring onderwerping  tuchtrecht.

Bij het formuleren van het beleid maken we gebruik van de toolkit beleid seksuele intimidatie en ander grensoverschrijdend gedrag van het NOC-NSF.

Dit betekent in de praktijk dat een we aantal zaken gaan doen en/of al hebben geregeld.

  1. We houden ons aan de vastgestelde gedrags- en omgangsregels. We spreken elkaar aan als deze regels worden overtreden.
  2. SG Staunton heeft de intentieverklaring preventie seksuele intimidatie en andere vormen van grensoverschrijdend gedrag in sportverenigingen ondertekend.
  3. We zijn ons bewust dat er ook binnen een schaakvereniging risico’s zijn op seksuele intimidatie en grensoverschrijdend gedrag. We proberen risico’s op een ongewenst gedrag zoveel mogelijk tegen te gaan. Denk hierbij aan een 4-ogen principe bij jeugdtrainingen, het handhaven van gedragsregels en voeren van gesprekken en aanvragen van een VOG.
  4. Onze vrijwilligers hebben een verklaring omtrent gedrag (VOG) een ondertekenen de verklaring onderwerping tuchtrecht (VOT)... moet nog worden uitgevoerd. We eerste stappen gezet om dit uit te voeren.
  5. Wij voeren met nieuwe vrijwilligers een gesprek en vragen om referenties. 
  6. Wij hebben een vertrouwenscontactpersoon (VCP). Bij Staunton is dit nog nader in te vullen. Tot die tijd zullen we gebruik maken van de vertrouwenscontactpersoon van de KNSB (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

De VCP is binnen de sportvereniging het eerste aanspreekpunt voor iedereen die te maken heeft met Seksuele Intimidatie of ander ongewenst gedrag zoals pesten, discriminatie, lichamelijk en hier met iemand over wil praten.  De VCP is beschikbaar voor iedereen die opmerkingen of vragen heeft over Grensoverschrijdend Gedrag of die over een concreet incident een gesprek wil met iemand de bekend is binnen de sportvereniging. De VCP is er voor sporters, ouders van sporters, toeschouwers, kaderleden, vrijwilligers, bestuur, etc.

Vanavond, 22/5, is wereldkampioen Magnus Carlsen in Denemarken (Copenhagen) voor Champions Battle.

Livestreaming op www.altomskak.dk.

Programma: 

19.00 Simultaanskak: Magnus Carlsen vs. 25 uitverkorenen.
20.30 Pauze.
21.00 Live-interview: hersenspecialist Peter Lund Madsen interviewt Magnus Carlsen.
21.45 Energi Danmark Champions Battle 2019: Magnus Carlsen vs. Jonas Buhl Bjerre
23.00 Einde.

Lokatie

De Helpen
Gebouw van de BSV Helpman-Oost

Groenesteinlaan 16
9722BX Groningen

Tel: 050 - 529 01 89

Contact

Secretariaat:
Edwin Zuiderweg
Tel: 0637383169
E-mail: info@sgstaunton.nl

 

Jeugdschaak:
Anders Bay
Tel: 06-12915403

Speelavonden

De jeugd
Maandagavond van 18.30 - 20.00 uur

Senioren
Maandagavond
Aanmelden tussen 19.30 en 19.45 uur
Kan ook via 050-5290189